© Henna Riekkoniemi

”Pelkästään se, että ihminen on valmis kehittymään ja katsomaan peiliin, on jo iso askel. Se, että myöntää virheensä, on voitto”

 

Monet haluavat kokeilla henkisiä hoitoja. Huolimatta siitä, saako niistä apua vai ei. Henkiparannus on maailman vanhin parannuskeino, mikä sopii kaikille ja kaikenikäisille. 

 

Kuitenkin sekin, niin kuin moni muukin hoitokeino vaatii uskomista asiaan. Henkisissä hoidoissa, (ainakaan minun osallani) hoitajat eivät hoida itse omilla energioillaan. He ovat pelkkä kanava/välittäjä henkimaailmaan, apuja vastaan. Taitava hoitaja avaa väylän hoidettavan ja henkisen avun saantiin. Se, toimiiko ja auttaako hoito, riippuu hoidettavasta. Nimittäin, uskooko hän apuun, mitä on tarjolla. Moni ei usko tai luota. Toiset myös luulevat henkiparannuksen muuttavan heidän koko elämänsä. Kuin tarjottimella annettaisiin. Vaikka toisaalta asia oikeasti on niin, vaatii se silti toimenpiteitä myös hoidettavalta. Sitä kutsutaan hitaaksi kehitykseksi. Kärsivällisyys on kaiken avain, sekä vaikein osuus. 

 

Tärkeintä ei ole, kuinka nopeasti etenet, vaan suunta, että se on oikea. Jos sinulla on jokin tietty toimintamalli, esimerkiksi lapsuudesta, sitä ei taikomalla saa kerralla pois. Se vaatii aikaa. Ja uuden oppimista. Vanha työstetään uuden alta pois. Tämä on hidas prosessi.

 

 Henkisyys ja kaikki muukin uskonto, käsittääkseni on kehitystä, suunta riippuu ihmisestä. Kun astut henkiselle tielle, sinulla on mahdollisuus muuttaa elämäsi. Kysymys kuuluukin, otatko tämän mahdollisuuden vastaan? Henkiset hoitajat eivät voi auttaa, jos sinä et halua kehittyä tai et usko henkimaailmaan. Sama, kuin menisit terapeutille, hän ei voi auttaa, mikäli et puhu mitään.

 

Pelkästään se, että ihminen on valmis kehittymään ja katsomaan peiliin, on jo iso askel. Se, että myöntää virheensä, on voitto. Kiinnostuminen henkimaailmasta on kehityksen askel, sinulle annetaan mahdollisuus muutokseen. Jatkatko ehkä siitä mihin jäit edellisissä elämissä, menetkö pidemmälle vai onko kaikki pelkkää muistutusta.

 

Moni ihminen kyllä uskoo henkimaailmaan ja käsittää monta asiaa. Tiedostetaan, että tulisi muuttua ja kehittyä, mutta tehdään toisin kuin ajatellaan. Sekin on oppi. Jotain pitää tapahtua, ennekuin havahdutaan. Eivätkä kaikki myöskään tässä elämässä havahdu. Kaikella on aikansa. Henkisen tien kulkijat, ovat tienneet jo inkarnoitumisen aikana tulevat polkunsa. Se, että ihmiset ovat erilaisia on hyvä asia. Jokaisen sielu on yhtä arvokas, uskoivat he mihin tahansa.