Kuva: ©Henna Riekkoniemi

Monilla ihmisillä on ikäviä, lähes traumaattisia kokemuksia menneisyydestä. Useimmiten lapsuudesta, mutta lähes kaikilla on jotain. Kaikki kokevat ja käsittelevät traumat eri tavalla. Toiset käsittelevät asiat, kun taas toiset piilottavat, hautaavat ne syvälle sielun syövereihin. Siellä ne nakertavat sinua päivä päivältä, pala kerrallaan, joskus tietämättäsi. Et pysty elämään täysin rinnoin, tapahtumat estävät sinua etenemästä. 

 

Mutta silti, fakta on se, että vaikka kuinka tapahtumia piilottelee, ne vaikuttavat asioihin, joita teet – elämääsi. Sielusi muistuttaa sinua asiasta, joka tulisi kohdata. Useimmat tiedostavat sen, mutta eivät tiedä mitä tehdä. Aina apu ei tavoita edes terapiasta. Siellä hoidot jäävät monesti liian pinnalliseksi tai helpotusta haetaan lääkkeistä. Henkiset hoidot taas tavoittavat sieluntasolla, jolloin hoidon onnistumisen mahdollisuus on tehokkaampaa. Paras yhtälö olisi molemmat, terapia ja henkiset hoidot. Mikäli henkilö on ollut niin nuori, ettei kunnolla kykene tapahtumia muistamaan, on henkiset hoidot hyödyllinen valinta. Taitava näkijä pääsee suoraan tapahtumaan ja pystyy hoitamaan tilanteen yläkerran ohjauksella, joka on hoidettavan korkeimmaksi parhaaksi. 

Henkisiä hoitotyylejä on monia, mutta kaikkia yhdistää se, että hoito tapahtuu henkitasolla. Hoitajat ovat kaikki erilaisia ja näkevät eri asioita. Hoidon voi tehdä anteeksiannoilla, hyväksymisellä, tunteiden läpikäymisellä sekä irti päästöllä tai jopa visualisoimalla itsesi menneisyyteen. Palaamalla hetkeen, jossa olet itse tilanteessa tämän hetken minä – henkilö. 

 

Menneisyys herättää monia tunteita. Pelkoa, surua, vihaa, rakkaudettomuutta, itsesyytöksiä tai häpeää. Kaikkiin pätee sama koodi. Sieluusi on saatava yhteys. Menneisyydessä tapahtuviin tapahtumiin ei auta voivottelu, ”Kyllä sinä selviät, älä muistele niitä”- asenne. Tapahtumat ovat syvällä sisällä. Henkilöä ei voi toiset vakuutella tai ohjailla, vaan parantuminen tulisi lähteä kokeneesta itsestään. Sielun ohjauksella. Tapahtumiin jäämiä ”muistoja” voisi kutsua myös nimellä sielusi palanen, sielunsirpale. Tästä aiheesta olen kirjoittanut esikoisteokseeni ”Henkimaailma kanssani”, josta monet teistä sen muistavat. 

 

Annan teille vähän mietittävää. Pyydän teitä palaamaan hetkeen, jonka koet menneisyydestä painavan sinua. Valitse yksi, mikäli sinulla oli monia. Palaa tapahtumaan sellaisena, kuin olet nyt. Olet kasvanut, oppinut ja elänyt – jatkanut matkaasi. Mutta näet paikassa, jonne palasit ”traumatisoituneen” vanhan minäsi. Mitä hän tekee siellä ja miltä hän näyttää? Mitä tunteita sinulla nousee tapahtuneesta? Yritä mielessäsi puhua hänelle. Mitä sanoisit hänelle nyt ja kuunteleeko hän sinua? Pointti olisi saada ”vanha- minäsi” mukaasi, tähän elämän tilanteeseen, missä nyt olet. Pyydä sielunpalasesi takaisin, pois sieltä traumatisoivasta tilanteesta. Mutta minä tiedän, suostutteluista huolimatta hän ei suostu tulemaan, koska hän on liian hajalla, liian väsynyt. Voimia ei ole. Kun saat hänet mukaasi, olet ehjä. Pääset eteenpäin kokonaisena – vahvempana. Tilanne voi olla haastava. On löydettävä ne taikasanat tai ele, jolla saat hänet mukaasi. Joka tapauksessa, on varmaan jo selvää, ettet etene elämässäsi täysillä ilman häntä. 

 

Tässä kohtaa on hyvä saada apua. Etsi taitavia henkisiä hoitajia, terapeutti, kuka tahansa, jolla on kyky auttaa sinua. Yksin ei aina selviä, eikä tarvitsekaan. Mikäli aiot kehittyä ihmisenä ja sinulla on haaveita, joita aiot toteuttaa, huolehdi, että kaikki sielunpalasesi on mukanasi. Näin olet ehjä ja unelmasi tavoittavat sinut nopeammin. Henkiset hoidot tavoittavat syvältä tajunnasta, joista et välttämättä koskaan ole ollut edes tietoinen. Traumojen kohtaamiset yksin ovat haastavia, visualisoimalla vakuuttelut eivät toimi tai vanha – minäsi on liian rikkinäinen lähteäkseen mukaasi.

Koskaan ei ole liian myöhäistä pyytää apua <3 

 

  • Heta