Kuva: ©Henna Riekkoniemi

” On helpompaa kasvattaa vahvoja lapsia, kuin korjata rikkinäisiä aikuisia”

Miten kuvailisit tunnetta, jossa on äärimmäisen ihastunut tai jopa rakastunut ihmiseen, keneltä et saa juuri mitään vastatunnetta. Vain pieniä rääppeitä sieltä täältä.

Otan tähän esimerkkitapauksena identiteettihuijarit. On olemassa nainen. Hän tapaa miehen sosiaalisessa mediassa. Heillä synkkaa saman tien ja nainen ajattelee löytäneensä sielunkumppaninsa. Nainen hyppää sata lasissa miehen armoille. Kuitenkin naisen läheiset varoittelee miehestä. Huijari. Nainen ei kuuntele, hän uskoo kaiken mitä mies sanoo, koska rakkauden tunne on vallannut hänet. Mies paljastuu identiteetti huijariksi ja katoaa naisen elämästä.

Nainen musertuu täysin. Hänellä on nyt käsiteltävänä rakkaudentunne, miehen katoaminen, suru sekä viha tapahtumaa kohtaan. Ajatelkaa mikä tunnemyllerrys. Luulen ainakin osan tunteista olevan tuska, viha, itsesyytökset, suru sekä jonkinlainen shokki.

Kuinka tämmöisestä noustaan? Samat tunteet ovat varmasti mukana joissakin pettämistilanteissa. Niissä, jotka tulevat suoraan puskista. Siltikin, moni ottaisi miehen takaisin, hänen teoistaan huolimatta. Miksi? Onko se epätoivoa vai rakkaudennälkää? Onko rakkauden tunne niin huumaava, että jopa suljetaan silmät todellisuudelta. Tiedetään, että toimitaan väärin, mutta ei välitetä.

Jos tätä asiaa katsotaan peilin kautta, mitä siellä näkyy? Minkälainen nainen katsoo itseään peilistä? Mistä moinen toiminta juontaa? Tilanteet tulisi parantaa, jotta ne eivät pääse toistumaan. Lapsuus on monille avainsana. Siellä on yksi tai monia piileviä ja petollisia voimia, jotka juontavat kauas aikuisuuteen ja heijastavat moniin elämän osa-alueisiin. Vanha sanonta kuuluukin: ” On helpompaa kasvattaa vahvoja lapsia, kuin korjata rikkinäisiä aikuisia”.
Tämmöisellä naisella voi olla lapsuudestaan kiintymysongelmia. Voi olla, että toinen vanhempi on ollut poissa tai poissaoleva. Ero, mitä tahansa. Sen vuoksi, aikuisena ihminen voi kuvitella, että jos oikein lujasti nyt pidän kiinni niin minua ei taas jätetä. Ketään ei voi syyttää, tilanne tulee vain hyväksyä. Antaa anteeksi ja kokea rakkaus sitä kautta.
Yksinjääminen pelottaa monia. Kunhan olisi edes joku. On vanha sanonta: ”Ensin tulisi osata olla yksin, jotta rakkautta ei haeta vääristä syistä”. Mutta moni ajattelee osaavansa olla yksin. Tiedät olevasi valmis, kun osaat nauttia yksinolosta ja kumppani on sinulle valinta eikä tarve. Tämmöisiä pieniä ajatuksia tänään <3
Heta